Scouts

De scouts zijn jongens en meiden tussen 11 en 14 jaar. Op zaterdagmiddag van 15.30u tot 18.00u doen ze allerlei activiteiten onder begeleiding van een enthousiast leidingteam.
Met een keuze uit verschillende activiteitengebieden komt er door het jaar van alles aan bod. Echte scouting-activiteiten zoals kamperen, survival, vuur maken, speurtochten. Maar ook theater, koken, sport, houtbewerken, bouwen, schilderen, spelen, zwemmen…. noem maar op. Af en toe bedenken de scouts ook hun eigen programma. En door het jaar heen worden verschillende insignes behaald.

De hoogtepunten van het jaar zijn de RSW (regionale scoutingwedstrijden) en het zomerkamp. Op de RSW laten de scouts zien wat ze kunnen tijdens een weekend met honderden scouts van groepen uit de omgeving.
Het kamp is elk jaar in een ander thema ergens in Nederland en duurt een week. Ze bouwen hun eigen kamp, koken hun eigen eten, ontmoeten andere scouts en gaan op avontuur in de omgeving. Soms doen de scouts mee aan een landelijk of internationaal kamp.

Wil je een keer komen kijken?
Stuur dan even een mailtje of vul onderstaand formulier in.