Organisatie

Onze groep is een vereniging en heeft als doelstelling het bieden van een plezierige beleving van de vrije tijd aan jongens en meisjes waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid.

Deze doelstelling wordt in de praktijk vertaald naar plezier, uitdaging en structuur. Daarnaast maakt Scouting jongeren maatschappelijk actief en leren kinderen bij Scouting wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent.

De basis van de groep zijn de speltakken. Iedere speltak kent een leidingteam waarvan een persoon teamleider en aanspreekpunt is.
De leiding van iedere speltak is zelf verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de organisatie van activiteiten.

Alle leiding vormt samen met enkele ouders en ondersteunende vrijwilligers de groepsraad die wordt geleid door een groepsbestuur. Het groepsbestuur bestaat uit verschillende vrijwilligers en draagt (samen met de groepsraad) zorg voor de zaken die specifiek betrekking hebben op het draaien van de speltakken en de organisatie van de grotere (gezamenlijke) activiteiten.

Daarnaast heeft de groep een beheerstichting. Het bestuur van deze stichting beheert het clubhuis en materiaal en ondersteunt de vereniging op financieel gebied.

In veilige handen

De groep draait volledig op vrijwilligers. Ze zetten zich in omdat ze het leuk vinden om te doen en omdat ze een bijdrage willen leveren aan Scouting.
De meeste vrijwilligers hebben een scoutingachtergrond en hebben daarin veel ervaring opgebouwd.
Om het scoutingspel in veilige banen te leiden biedt Scouting Nederland aanvullend een brede basis aan ondersteuning en regels.
Zo is er de Scouting Academy waar vrijwilligers allerlei trainingen kunnen volgen en zijn er veiligheidsbladen over allerlei typische scouting-activiteiten.
Ook geldt er voor alle vrijwilligers een landelijke gedragscode en dienen ze allemaal een verklaring omtrent gedrag te hebben.
Daarmee treffen we binnen Scouting maatregelen om onze jeugdleden veilig van Scouting te genieten.
Meer informatie is te vinden op www.scouting.nl